Hvordan kan id-tyveri.dk hjælpe mig, når jeg har været udsat for identitetstyveri?

id-tyveri.dk drives af Kreditregisteret, og du kan her registre dit CPR-nummer, så butikker der tjekker i Kreditregisteret kan se, at det pågældende CPR-nummer er registreret som misbrugt. Det er så op til butikken, om den vil tillade køb på kredit eller udstedelse af lån.

Mit CPR-nummer/pas/kørekort er stjålet. Hvordan registrerer jeg mit CPR-nummer på id-tyveri.dk?

Affinion tilbyder kunder med ID-Sikring at hjælpe med at oprette dem via id-tyveri.dk. Alternativt kan enkeltpersoner selv frit oprette sig på id-tyveri.dk.

Efter registreringen modtager du en kvittering og får oplyst en sikkerhedskode, der skal benyttes hvis registreringen skal ophæves. Affinion anbefaler desuden, at kunden altid anmelder tyveriet af deres CPR/pas/kørekort til politiet.

Hvordan fjerner jeg registreringen af mit CPR-nummer?

Registreringen kan ophæves telefonisk på: 70 60 59 01 eller på mail: rpr@kreditregisteret.dk. I begge tilfælde skal du bruge din sikkerhedskode for at kunne verificere dig.

Affinion kan hjælpe med at få ophævet registreringen, hvis vi har lavet registreringen på dine vegne.

Kan jeg betale med kreditkort selvom jeg laver en registrering af mit CPR-nummer?

Du kan foretage helt normale køb via kreditkort/Mobilepay og lignende. Denne CPR registrering omhandler kun køb ved brug af personlig ID som CPR-nummer, som f.eks. køb af mobilabonnement via faktura.

Fungerer en CPR-nummer registrering som en kreditspærring?

Det er op til den enkelte butik at bruge Kreditregisteret og slå et CPR-nummer op for at se, om det er blevet registreret som misbrugt. Butikken træffer selv beslutningen om evt. afslag på salg/udstedelse af kredit, hvis der findes en registrering af det CPR-nummer, som en kunde forsøger at anvende.

I praksis vil de fleste butikker forventes at afslå salg/kredit til et CPR-nummer, som findes i systemet, så i det omfang CPR-nummer tjekkes, vil registreringen fungere som en spærring.